World Vision a distribuit tichete pentru alimente copiilor din 26 de sate vulnerabile

World Vision a distribuit tichete pentru alimente copiilor din 26 de sate vulnerabile

Peste 1.300 de copii din sate vulnerabile din judeţele Vaslui, Vâlcea, Cluj şi Dolj au primit tichete sociale în valoare de 180 de lei fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona alimente în perioada pandemiei de coronavirus.

Tichetele sociale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de alimente şi au fost distribuite de Fundaţia World Vision România copiilor din 26 de sate din județele amintite. Fondurile pentru achiziţionarea lor au fost realocate din proiectele „Pâine şi Mâine” – pentru peste 1.100 de copii, şi „Şcoală după Şcoală” – pentru 200 de copii, ca parte din intervenţia de urgenţă pe care Fundaţia o face în perioada pandemiei de coronavirus în mediul rural.

“Programul Pâine şi Mâine este susţinut atât de donatori individuali, cât şi de partenerii noştri corporate – LIDL România, finanţatorul principal al programului, PEPCO România, Oysho și Massimo Dutti România, ALKA. Doar alături de toţi donatorii noştri, oameni şi companii care aleg să investească în viitorul următoarelor generaţii, putem aduce cu adevărat o schimbare în viaţa copiilor din mediul rural”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

World Vision continuă strângerea de fonduri în cadrul campaniei inițiate la declararea stării de urgență. Banii vor ajunge la cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 de familii care fac parte din programele fundației.

Detalii despre cum puteți face donații, aflați prin accesarea paginii de internet www.worldvision.ro.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*