Terapia furnizează 2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină

Terapia furnizează 2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină

Compania Terapia a anunțat că, începând de astăzi, 16 aprilie 2020, o donație de 200 mii de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) intră în depozitele Unifarm SA, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să mai fie adusă o cantitate de 2 milioane de doze.

“Ne-am mobilizat foarte repede, în contextul în care acest medicament este extrem de greu de procurat, pentru că există o cerere imensă la nivel mondial datorită unor studii încurajatoare privind eficienţa lui în tratamentul COVID-19”, a declarat Dragoş Damian, director general Terapia.

Cele 2,2 milioane de tablete de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) a 200 mg reprezintă cantitatea necesară pentru circa 100 mii de pacienți conform recomandărilor protocolului terapeutic din 23 martie 2020 al Ministerului Sănătăţii. “La aducerea acestui transport de la SUN Alkaloida Ungaria am lucrat împreună cu specialiștii din Guvernul României, Direcția Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi CN Unifarm, cărora le mulțumim pentru că au facilitat în cel mai scurt timp formalitățile legate de importul acestui medicament”, a precizat directorul Terapia.

Terapia a făcut până în prezent donații și sponsorizări în valoare de peste 500.000 euro către spitalele și instituțiile care se află în prima linie a luptei împotriva Coronavirusului, bani care sunt utilizați la procurarea echipamentelor necesare personalului medical. “Parteneriatul nostru cu sistemul sanitar nu se oprește însă aici. Ne pregătim ca până la mijlocul lunii august să aducem în ţară 1000 kilograme de materie primă de sulfat de hidroxiclorochină (HQS), care să fie utilizată ca rezervă pentru fabricarea medicamentului, dacă situația o va cere. De asemenea, fabricăm şi punem pe piață lunar circa 500.000 de cutii de Paracetamol în trei forme de prezentare și stăm la dispoziția autorităților pentru a fabrica sau importa și alte preparate necesare în lupta împotriva pandemiei”, a adăugat Dragoş Damian.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*