April 1, 2020, Zottegem, BELGIUM: Illustration picture shows the intensive care unit of the AZ Sint-Elisabeth Zottegem hospital, in Zottegem, Wednesday 01 April 2020. The measures announced on March 18th by the National Security Council to avoid the spread of the Covid-19 will remain two weeks longer untill April 19th. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK (Credit Image: © Nicolas Maeterlinck/Belga via ZUMA Press)

DSP Cluj: Anchetă epidemiologică în Tritenii de Jos

DSP Cluj derulează o anchetă epidemiologică în cazul unei femei factor poştal din localitatea clujeană Tritenii de Jos, care este infectată cu COVID-19 şi care a intrat în contact direct cu circa 240 de persoane.

„Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacţi (în jur de 240, aici fiind incluşi toţi din familiile cu care a interacţionat). Între timp oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spaţiului. Colegii cu care a interacţionat factorul poştal rămân în izolare. La fel toţi cei cu care a interacţionat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează şi monitorizează respectarea restricţiilor. (…) Pacienta are o formă uşoară spre medie de Covid-19, din descrierea medicilor”, a declarat, luni, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, „factorul poştal a purtat mască şi mănuşi în permanenţă, conform obligaţiilor impuse de Poşta Română”.

În acest context, PRO România Cluj solicită testarea tuturor cetățenilor din comuna Tritenii de Jos.

”Autoritățile județene ne-au comunicat că au demarat o anchetă epidemiologică în Triteni, dar nu ni s-a spus câte teste se vor face și în cât timp. Este al ”n”-lea caz în care ni se comunică informații trunchiate, incomplete, vagi.

Spitalele clujene s-au mobilizat și au crescut efectivele personalului de specialitate, s-au făcut donații de aparate și kituri pentru testare, am fost asigurați că există capacitate de testare în Cluj, dar cu toate acestea, deja avem mai multe comunități – Baciu, Mociu, Triteni – în care s-au depistat cazuri cu mare potențial de răspândire a coronavirusului și nu suntem informați câte teste se fac în mod real și în cât timp.

Suntem spre coada clasamentului în Europa la numărul de teste efectuate și deja populația nu mai are încredere în raportările statistice ale autorităților. Pe bună dreptate. În acest context, întrebările noastre pentru DSP Cluj și Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj sunt firești: ”Când creșteți numărul de teste? Câte persoane care ar trebui să fie testate aveți pe liste? Cât ne mai aruncați praf în ochi cu declarații despre anchete ale căror rezultate nu se mai comunică niciodată public?”, transmite Remus Lăpușan, liderul PRO România Cluj.

sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*