Deputatul Sorin Bota reamintește Ministrului Sănătății că „pacienții au drepturi egale”!

Deputatul Sorin Bota reamintește Ministrului Sănătății că „pacienții au drepturi egale”!

„Conform Constituției României, statul are obligația de a asigura servicii de sănătate corecte și prompte pentru toți pacienții, indiferent de boala pe care o au. Dacă ne concentrăm exclusiv pe pacienții COVID-19,  înseamnă că îi condamnăm pe ceilalți pacienți ce au boli grave și necesită tratamente urgente. În această situație suntem în fața unui paradox, de frica morții a 1000 de oameni, condamni încă 10.000 de pacienți cu boli grave ce au în egală măsură dreptul la viață” – transmite deputatul independent Marius Sorin Bota printr-o declarație de presă.

„Am solicitat în regim de urgență Ministerului Sănătății, lista cu spitalele desemnate să deservească pacienții COVID-19 și folosirea tuturor celorlalte spitale la capacitatea lor maximă.

Soluția pentru bolnavii COVID-19, sunt spitalele desemnate exclusiv pentru cei infectați, cu personal medical pregătit în acest sens și cu echipamente medicale adecvate. Ceilalți pacienți ar trebui să beneficieze în prima fază de teste rapide pentru a exclude suspiciunea de infectare și apoi  de continuarea firească a tratamentelor. Ar fi absurd să așteptăm ca în această perioadă oamenii să se îmbolnăvească doar de o anumită boală. Asta nu înseamnă o relaxare a măsurilor ci optimizarea lor, managerii spitalelor trebuie să găsească cele mai bune soluții atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți.

          Poate că acest virus reușeste să trezească întregul sistem de sănătate, sistem care are nevoie de reconfigurare, de modernizare, așa cum merită cu adevărat românii.

        În cazul în care nu luăm urgent măsurile necesare, riscăm ca „ fugind de dracul să dăm de mămica lui” – mai declară deputatul Marius Sorin Bota.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*