Dup 15 mai, ne vom plimba în grupuri de maxim 3 persoane!

Dup 15 mai, ne vom plimba în grupuri de maxim 3 persoane!

Primul ministru al României a anunţat, joi seara, că deşi oamenii se vor putea plimba şi nu vor mai avea nevoie de declaraţie, după 15 mai, vor exista şi anumite restricţii. Se va respecta în continaure distanţarea socială şi plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maxim 3 persoane.

Prin urmare, dacă aveți doi copii, lăsați unul acasă. Sau nevasta, iar dacă aveți mai mulți, fie îi plimbați pe rând, fie încolonați câte 2, câte 3… Plimbarea unei „Familii tradiționale” nu mai prezintă nici un interes pentru politicieni, se pare. De altfel, liniște totală privind deschiderea parcurilor și accesul populației la aer curat și soare.

„Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”, a spus premierul Orban într-o emisiune B1 TV.

Premierul a mai precizat că vor fi găsite soluții pentru a permite achiziționarea de măști și pentru persoanele vulnerabile sau cele cu venituri mici.

Totodată, a anunţat că după data se 15 mai, hotelurile se vor redeschide, însă în privința restaurantelor, „autoritățile fac, încă, analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*