Precizări privind purtarea măştilor în spaţiile publice închise, după data de 15 mai

Precizări privind purtarea măştilor în spaţiile publice închise, după data de 15 mai

Premierul Ludovic Orban a clarificat câteva detalii despre purtarea măştilor în spaţiile publice închise, care se pare că va deveni obligatorie după data de 15 mai. Orban a ţinut să-i liniștească şi pe românii îngrijoraţi că nu au de unde să-şi cumpere măştile.

Prim-ministrul a declarat, luni, că purtarea măştilor în spaţiile publice închise va fi obligatorie atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.

“Obligaţia de a purta mască va fi doar pentru spaţiile închise: dacă intrăm la magazin, dacă ne urcăm în mijlocul de transport în comun, la locul de muncă dacă este în spaţiu închis. La deplasarea în aer liber nu va fi o obligaţie, ci va fi la latitudinea fiecărui cetăţean dacă doreşte să poartă mască. Obligativitatea de a purta mască va fi atât timp cât este necesar, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului. Cu siguranţă vor fi sancţiuni dacă măsura nu este respectată”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

În curând, românii vor putea cumpăra măştile de la supermarket

El a adăugat că preocuparea Guvernului este de a asigura măști în lanţurile comerciale, pentru toţi românii.

“Cei care au venituri vor putea să îşi cumpere de la magazin, am vorbit cu lanţurile de magazine să aibă în vânzare astfel de măşti. Pentru persoanele aflate în stare de vulnerabilitate vom căuta un mecanism prin care să punem la dispoziţie aceste măşti necesare într-o cantitate suficiente. Obiectivul nostru este să asigurăm o cantitate suficientă de măşti pe piaţă. În cazul în care există o ofertă suficientă, nu va fi nevoie de nicio intervenţie administrativă pe piaţă. Este preferabil acest lucru decât să impunem plafonări de preţ sau de adaos comercial”, a subliniat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că există şi agenţi economici din România care au început să producă măşti, dar cererea din piaţă nu poate fi asigurată fără importuri, fie prin entităţi aflate în coordonarea Guvernului, fie prin entităţi private, scrie Agerpres.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*