Cornel Itu: „Alături de colegii mei din PSD, am respins proiectul PNL de desființare a Gărzii Naționale Forestiere”

Cornel Itu: „Alături de colegii mei din PSD, am respins proiectul PNL de desființare a Gărzii Naționale Forestiere”

În ședința de vot on-line a Camerei Deputaților, care a avut loc miercuri, 29 aprilie, deputatul Cornel Itu a votat pentru adoptarea unor „proiecte importante, care vin în sprijinul românilor în aceste vremuri delicate din punct de vedere sanitar, economic și social”- potrivit comunicatului remis presei.

Astfel, deputatul dejean a precizat că: „alături de colegii mei din PSD, am respins proiectul PNL de desființare a Gărzii Naționale Forestiere, întrucât se impune menținerea acestei instituții pentru prevenirea/combaterea tăierilor ilegale și protejarea pădurii. PSD continuă să fie partidul care a promovat cele mai consistente politici și programe concrete de apărarea a pădurilor țării. Pentru exemplificare, amintesc că PSD a introdus Radarul Pădurilor care asigură urmărirea trasabilității masei lemnoase, de la tăiere și până la prelucrare, și astfel se împiedică transportul și achiziția de lemn tăiat ilegal. De asemenea, PSD a introdus sistemul 112 pentru transportul suspect de lemn. Oricine vrea să verifice legalitatea unui transport de lemn, poate suna la 112, iar Poliția este obligată să intervină. Iar săptămâna trecută, tot la inițiativa și prin susținerea PSD, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care interzice, pentru 10 ani, exportul de buștean în spațiul extracomunitar și instituie Registrul Național de evidență informatizată a proprietăților forestiere”.

O altă lege adoptată ieri, la inițiativa PSD, se referă la scutirea de la plata chiriei pe durata perioadei de urgență. Astfel, operatori economici, practicanți ai profesiilor liberale, entitățile juridice de drept privat, a căror activitate a fost întreruptă sau a căror venituri sau încasări au scăzut cu cel puțin 15% în luna martie 2020, față de media ultimului an calendaristic, dar și persoanele fizice afectate direct sau indirect în perioada de aplicare a stării de urgență, pot amâna la cerere, fără plata de dobânzi și penalități, plata chiriei pentru folosința imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe. Plata chiriilor către proprietarii de spații/locuințe pentru categoriile de chiriași prevăzute mai sus va fi efectuată de către organul fiscal teritorial competent, în contul proprietarilor, urmare a cererii chiriașilor, adică statul suportă chiria spațiilor, pe perioada de urgență, pentru toți cei afectați, la cererea celor îndreptățiți! Limitele maxime în care statul preia/plătește chiria sunt 10.000 lei pentru operatorii economici pentru fiecare locație și maximum 2.000 lei pentru persoane fizice. Statul recuperează până la finalul anului 2020 chiriile plătite în locul chiriașului care a beneficiat de amânare, se arată în comunicatul citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*