PNL în cădere, în sondajele din aprilie

PNL în cădere, în sondajele din aprilie

PNL înregistrează cea mai mare scădere în sondaje în luna aprilie ajungând la un procent de 33% în intențiile de vot, cu aproape patru puncte mai puțin decât luna martie, când era cotat cu 36,7%, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM. Scăderea este continuă, începând cu luna ianuarie când PNL avea 47,4%, liberalii pierzând practic în ultimele patru luni nu mai de treisprezece procente în sondaje.

În scădere, potrivit studiului sunt și USR, de la 12,5% în martie, la 10,8% în aprilie, și PLUS, de la de la 6,5% la 5,1%

PSD crește timid, câștigând aproape un procent în opțiunile de vot în aprilie, 24,8%, față de 23,9% în martie.

O creștere semnificativă înregistrează însă Pro România, partidul lui Victor Ponta fiind cotat în aprilie cu 8,2%, față de 5,8% în luna precedentă.

UDMR revine peste pragul electoral, cu 5,5% față de 4,5% în martie.

ALDE câștigă și ea aproape un procent, având o cotă electorală de 4,4% față de 3,5%, în vreme ce PMP se menține în intențiile de vot la 3,4%, într-o ușoară creștere e față de luna anterioară când avea 3,5%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*