Șefa CNAIR, a anunțat că anul acesta vor fi inaugurate câteva zeci de kilometri de autostradă

Șefa CNAIR, a anunțat că anul acesta vor fi inaugurate câteva zeci de kilometri de autostradă

Mariana Ioniță, șefa CNAIR, a anunțat că anul acesta vor fi inaugurate câteva zeci de kilometri de autostradă, însă nu a precizat un număr exact.

Aceasta a precizat că tronsonul de 8 kilometri din Autostrada Transilvania de la Iernut la Cheţani va fi gata cu siguranţă în luna august, iar problema nodului rutier de la Cheţani, care nu este gata şi ţine de un alt constructor, va fi tranşată în următoarele zile pentru a permite deschiderea traficului, a declarat Mariana Ioniţă, într-un interviu pentru HotNews.ro.

„În cam trei luni trebuie să finalizăm nodul de la Cheţani, măcar bretelele de descărcare. Acolo trebuie luată o decizie imediată. Noi avem ca termen luni să luăm o decizie clară. Discutăm şi cu Astaldi, discutăm şi cu Straco. Ei au o problemă de insolvenţă, dar Straco îţi doreşte foarte tare să termine lucrările acolo.

Este o firmă românească şi trebuie să o susţinem. Nu se pune problema ca aceasta autostradă să nu fie dată traficului anul acesta în luna august. Până atunci, decizia trebuie luată fulger. Avem şi alternativă, mergând până la construcţia în regie proprie”, a declarat şefa CNAIR.

Un alt tronson care va fi gata în acest an este cel de la granița cu Ungaria, secțiunea Biharia – Borș de 5,3 kilometri din Autostrada A3.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*