Unifarm confirmă că a trimis în mai multe spitale măști periculoase, aduse din China

Unifarm confirmă că a trimis în mai multe spitale măști periculoase, aduse din China

Compania Unifarm SA susține că aceste măști au fost cumpărate înainte de declararea alertei la nivel european și a cerut “imediat” retragerea lor din spitale. Ele nu au fost înlocuite, deocamdată, la toate unitățile sanitare.

Măștile FPP2 (KN95) de la firma de pamperși Daddy Baby, considerate periculoase de Protecția Consumatorilor, au ajuns în mai multe spitale din România, admite Unifarm. Deocamdată, compania nu a transmis cifra exactă către ziar, însă confirmă tranzacția.

“Compania Națională Unifarm a cumpărat mai multe tipuri de măști FPP2 de la diverși fabricanți, printre care și cele care poartă denumirea generică «Daddy Baby»”, punctează Unifarm, care afirmă că, la data contractării, măștile aveau toate certificatele de conformitate. Ulterior, după ce s-a emis alerta de către Info Cons, Unifarm spune că “am informat toate spitalele partenere despre acest lucru și le-am solicitat retragerea acestor măști în regim de urgență, pentru a putea fi înlocuite cu măști conforme”.

Unifarm menționează, în final, că nu a fost pusă în pericol sănătatea vreunui pacient ori cadru medical și că “măștile au fost înlocuite în 98% din spitale”. Libertatea a solicitat în plus, din partea Unifarm, numărul total al spitalelor în care au fost distribuite aceste măști și cine a fost importatorul lor. Nu a primit vreun răspuns până la ora publicării acestui material.

Citeşte întreaga ştire: Unifarm confirmă că a trimis în mai multe spitale măști periculoase aduse din China: “Am stopat distribuția lor. Au fost deja înlocuite în 98% din spital

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*