Guvernul cumpără tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online

Guvernul cumpără tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online

Guvernul va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete destinate elevilor care nu au acces la cursurile online şi, de asemenea, pentru cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti persoanelor care sunt vulnerabile, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu deţin calculatoare sau tablete. De asemenea, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidenţa prevederilor Legii privind venitul minim garantat”, a informat Orban, la începutul şedinţei Executivului, potrivit Agerpres.

Legat de acest ultim aspect, premierul i-a cerut ministrului Muncii să pregătească pentru şedinţa următoare de Guvern un act normativ prin care – prin intermediul Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – să definească cu stricteţe, în conformitate cu prevederile legale, categoriile de persoane vulnerabile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*