Restaurantele vor fi deschise în trei etape

Restaurantele vor fi deschise în trei etape

Restaurantele din România vor fi deschide în trei etape, a decis miercuri Guvernul în urma unei discuţii cu industria HoReCa. Data deschiderii urmează să fie stabilită ulterior, a anunțat profit.ro.

Cele trei etape de deschidere a restaurantelor: mai întâi vor fi deschise terasele, apoi interioarele, cu 50% din capacitate, şi ulterior vor fi deschise la capacitate integrală. Când anume vor fi deschise localurile va fi stabilit undeva la jumătatea lunii mai, a declarat pentru profit.ro Dragoş Petrescu, preşedintele HORA (asociaţia restaurantelor din România), prezent la discuţie.

Patronatele din industrie au cerut ca terasele să fie deschise măcar la 1 iunie, dar premierul nu a dat încă un răspuns la această solicitare. „Cel mai important lucru este că discuţia a fost constructivă, iar premierul a înţeles că prelungirea interdicţiilor pentru hoteluri şi restaurante este foarte dificilă pentru industrie, pentru că angajaţii nu mai pot sta acasă încă 1-2 luni. Au fost discutate 12 puncte şi va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanţii Horeca şi premier, în urma căreia se va stabili exact când se deschid restaurantele. Pe 15 mai nu se vor deschide nici restaurantele şi nici terasele, urmând ca toate acestea să se deschidă ulterior, în valul doi de relaxare, şi asta nu total, ci în trei etape”, a explicat Dragoş Petrescu. 

foto: clujcom.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*