Dealul Florilor va avea un ”centru cultural-recreativ și un parc”

Dealul Florilor va avea un ”centru cultural-recreativ și un parc”

Un nou proiect a fost finanțat pentru Dej, centru cultural recreativ și parc pe Dealul Florilor, în zona delimitată de Aleea Primăverii și Ghioceilor, strada Mărăști și Aleea Gladiolelor, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Dej.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat contractul de finanțare al proiectului ,,Creșterea calităţii vieţii populaţiei municipiului Dej prin construirea si dotarea centrului cultural- recreativ și îmbunătăţirea spațiilor publice urbane din cartierul Dealul Florilor”.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și are o valoare de 15.014.030,56 lei + TVA, respectiv 17.866. 695 lei, aproximativ 3,7 milioane euro.

În cadrul proiectului pe suprafața totală de 17765 mp, se vor amenaja:

  • un  centru multifuncțional cultural-recreațional pentru copii și vârstnici, cu spații pentru  ateliere,  activitati creative pentru copii, sala fitness, sala proiecții, sala activități recreative pentru persoane vârstnice, săli pentru evenimente culturale si recreative.
  • un parc cu alei, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, zona destinata activitaților sportive și un amfiteatru în aer liber.

         De asemenea vor fi plantați arbori, arbuști și se vor amplasa elemente de mobilier urban: cișmele, bănci și stâlpi de iluminat.

,, Este încă un proiect pentru Dej, la care s-a lucrat mult din dorința de a transforma zona, într-una de interes pentru comunitate. Urmează semnarea contractului de finanțare și de către Primăria Municipiului Dej, se vor derula ulterior procedurile de licitație pentru proiectul tehnic și execuție, iar în toamnă estimăm că se pot demara lucrările. Este un proiect frumos care iată a fost aprobat spre finanțare și la finalul lui zona va fi pusă în valoare și  va fi una de relaxare, de activități diverse culturale și sportive, pe care o vom putea folosi cu toții.” – a transmis primarul Morar Costan prin intermediul respectivului comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*