Proiect internațional eTwinning la Școala „Avram Iancu”

Proiect internațional eTwinning la Școala „Avram Iancu”

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” își continuă aventura internațională cu noi proiecte menite să ajute la dezvoltarea intelectuală a elevilor, prin intermediul colaborării cu profesori și elevi din alte țări.

Proiectul internațional eTwinning ”YES, WE CAN!”, conceput și coordonat de prof. Andra Oprișan, în colaborare cu prof. Cristina Dascălu și prof. Livia Pop, și la care, ulterior, s-a alăturat și prof. Ana-Maria Pop, are ca temă mediul înconjurător.

Pe parcursul activităților derulate de-a lungul anului școlar 2019-2020, elevii implicați în proiect au derulat diverse activități care au avut ca scop conștientizarea problemelor de mediu cu care se confruntă planeta noastră și încercarea de a găsi soluții la aceste probleme.

Printre aceste activități se numără lecții la clasă, activități practice cum ar fi plantarea unui copac în curtea școlii, folosirea tehnologiei pentru a crea jocuri pe tema proiectului, reutilizarea obiectelor care, altfel, ar fi contribuit la poluarea planetei noastre, vizite din partea unei organizații care, prin intermediul unui joc,  i-a învățat ce înseamnă un oraș verde.

”Activitățile derulate în cadrul proiectului YES, WE CAN! au avut rolul de a încuraja un stil de viață sănătos în mediul în care trăim. Elevii au avut ocazia de a folosi cunoștințele asimilate la biologie, geografie și limba engleză în viața de zi cu zi. Am încercat să îi învățăm să rezolve probleme, bazându-se pe gândire logică și creativitate ” – a declarat prof. Andra Oprișan

Toate aceste activități au fost realizate în colaborare cu școli din Turcia, Italia, Armenia, Bulgaria și Spania, elevii având astfel ocazia să interacționeze direct cu colegii lor din aceste țări, prin intermediul platformei educaționale eTwinning.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*