Dejeanul Dinu Chioralia, medic din prima linie la Suceava, distins cu Ordinul „Mihai Vodă”

Dejeanul Dinu Chioralia, medic din prima linie la Suceava, distins cu Ordinul „Mihai Vodă”

Binecuvântare arhierească pentru dejeni, după ridicarea stării de urgență, în Duminica a 5-a după Paști, 17 mai 2020, zi în care Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Dej. Medicul din prima linie în lupta cu COVID-19, locotenentul-colonel Dinu Ștefan Chioralia, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă”, conform Radio Renaşterea.

Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor, pentru prima dată după ridicarea stării de urgență, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului. De asemenea, a putut fi urmărită și ascultată prin intermediul Radio Renașterea, precum și a postului local – Radio FIR Dej.

În cuvântul rostit după citirea pericopei evanghelice, intitulat „Suflet roditor de fapte bune”, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a îndemnat pe cei prezenți să fie aproape de semeni și să aibă o credință puternică.

Ordinul „Mihai Vodă” pentru medicul din prima linie în lupta cu COVID-19

În semn de prețuire și recunoștință, la final, Mitropolitul Andrei a oferit Ordinul „Mihai Vodă” locotenentului-colonel medic Dinu Ștefan Chioralia, stabilit în municipiul Dej, medic șef al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița, cel care în perioada stării de urgență a fost numit director medical la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

„Pentru mine Suceava a fost o experiență unică, inedită. Bucuria mea sufletească este că am putut să ajut Spitalul Județean, colegii, în perioada în care am fost acolo, și nu în ultimul rând pacienții spitalului. Ziua de astăzi este o zi specială, pentru că odată cu redeschiderea bisericii, am primit o înaltă distincție – Ordinul «Mihai Vodă» – din partea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei. Este o cinste și o onoare deosebită pentru mine să primesc această distincție, ca o recunoaștere a muncii mele depuse acolo, până la urmă a sacrificiului făcut acolo, departe de familie și de prieteni.”, a spus medicul Dinu Chioralia pentru Radio Renaşterea.

De asemenea, preotul paroh, protopopul Ioan Buftea, a mulțumit chiriarhului pentru prezență, binecuvântare și pentru purtarea de grijă, în special în această perioadă de grea încercare pentru întreaga lume.

sursa foto: Radio Renașterea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*