Studioul Media ARTE, inaugurat la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”

Studioul Media ARTE, inaugurat la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, a inaugurat, luni 18 mai, Studioul Media „ARTE”, un proiect la care se lucrează de mai bine de cinci ani.

„Am proiectat acest studio încă din 2015, însă realizarea lui a început în 2017, prin efortul financiar al Consiliului Județean Cluj, atunci când s-a procurat echipamentul necesar echipării studioului. Suma alocată a fost de 66.000 de lei, studioul ajungând să fie definitivat în aceste zile ale lui 2020”, declară Dorina Taloș, contabilul șef al instituției, într-un comunicat remis presei.

Directorul adjunct al școlii, Marius Moldovan, spune că ideea realizării studioului a venit „dintr-o nevoie a activității educaționale și culturale a instituției”, care se bazează pe latura teoretică și, mai ales, pe cea practică. „Cu ajutorul instituției noastre tutelare și cu banii alocați de aceasta am reușit să facem studioul media, care are rolul de a realiza înregistrări audio și video, multiplicări, mixaje audio și/sau video profesionale, gestionarea materialelor cu scop educațional sau cultural-artistic. Pot să spun că-l consider unul din proiectele în care m-am implicat sută la sută și în calitate de inginer, prima mea calificare. Alături de mine au fost profesioniști cu care am împărtășit opinii, idei și modul în care trebuie să arate un studio media profesional. și aș spune că, după multe ore de discuții și muncă asiduă, am reușit să creăm această adevărată bijuterie” , potrivit declarației făcute de Marius Moldovan.

Mihail Cristian Marenciuc, inginerul de sunet al instituției, consideră că noua realizare corespunde standardelor cerute de industria muzicală actuală – software „PROTOOLS”, cu interfețe „AVID” și consolă de mixaj C24. „Precizez, de asemenea, că tratamentul acustic – panourile de absorbție și difuzie – le-am montat noi, după cerințele sălilor, și putem spune că la această oră studioul este unul dintre cele mai performante din țară”, declară Marenciuc.

Managerul instituției, Vasile Corpodean, consideră că studioul, mai ales în aceste momente este vital pentru școala de Arte Cluj, în procesul de reconfigurare a actului educațional: „Actuala situație pandemică din țară ne pune în situația de a transforma noul studio în centru de coordonare a cursurilor on-line și de a susține partea muzicală a examenelor de absolvire într-un mod profesionist dar, totodată, inedit, datorită restricțiilor sanitare. Punerea în funcțiune se face în cel mai potrivit moment, dar și necesar, studioul fiind foarte util demersurilor noastre educaționale actuale”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*