CNE: elevii sunt afectați de mesajele „contradictorii” lansate de decidenții din domeniul educațional

CNE: elevii sunt afectați de mesajele „contradictorii” lansate de decidenții din domeniul educațional

Consiliul Național al Elevilor transmite Guvernului că este nevoie „de certitudine” pe plan educațional, elevii fiind afectați de fiecare mesaj public „contradictoriu” lansat de decidenții din domeniu.

„Elevii din România sunt afectați de fiecare mesaj public contradictoriu lansat de decidenții din domeniul educațional, iar informațiile lansate în spațiul public, prin presă, sunt adeseori singurele surse de informare pe care le întâlnim în comunitățile școlare. Este fără precedent ca, în aceeași săptămână, elevii să se confrunte cu declarații contradictorii din partea Guvernului, declarații publice care stârnesc incertitudine la toate nivelurile educației”, se spune într-un comunicat al CNE citat de AGERPRES.

CNE arată că, recent, un ordin comun al ministrului Educației și Cercetării și ministrului Sănătății a fost modificat, purtarea măștilor devenind facultativă în cadrul examenelor naționale.

Consiliul Național al Elevilor solicită MEC și Ministerului Sănătății să se coordoneze și să lanseze o platformă unică de informare pentru elevi, părinți și profesori, care să conțină informații relevante cu privire la modul în care se vor desfășura examenele naționale, dar și pregătirea aferentă acestora.

„Elevii au nevoie de răspunsuri, însă tot ce primesc este incertitudine. Mii de comunități școlare se informează din presă, pentru că nu primesc răspunsuri accesibile de la Ministerul Educației și Cercetării. Cu mască sau fără mască? Aceasta este întrebarea la care ne pot răspunde doar medicii epidemiologici, dar cum poate un elev să fie îndemnat la calm și solidaritate în timp ce, de săptămâni de zile până acum, a ascultat zeci de declarații contradictorii din partea membrilor aceluiași Guvern?”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit CNE, Guvernul trebuie să își comunice mesajele într-un mod accesibil, astfel încât fiecare elev, fiecare părinte și fiecare profesor să cunoască măsurile implementate, să nu mai existe incertitudine acolo unde ar trebui să existe decizii ferme comunicate transparent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*