Guvernul va acorda 45 de milioane de lei asistenţilor sociali

Guvernul va acorda 45 de milioane de lei asistenţilor sociali

Peste 38.000 de asistenţi sociali vor primi câte 1.150 de lei pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile, din fonduri europene. De asemenea, vor fi distribuite pachete alimentare şi de igienă în valoare de 225 de milioane de euro, a anunțat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

„Prima măsură este aşteptată de către beneficiarii pachetelor alimentare, pachetelor de igienă corporală în număr de peste 1.200.000 de beneficiari. (…) Şi apoi două tranşe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete” a declarat Marcel Boloș, după ședința de Guvern de joi seara.

Vor fi folosite pentru pachetele alimentare 35.000 de tone de făina albă de grâu, 10.000 de tone de conserve de carne de vită şi 6.000 de tone de conserve de carne de porc.

Pachetele de igienă corporală vor fi distribuite din 4 iunie, iar pachetele alimentare vor ajunge la cei vulnerabili începând cu 15 iunie. Vor primi aceste pachete cei care au venit minim garantat pentru acordarea ajutorului social.

„Valoarea fondurilor europene alocate 225 de milioane de euro, Guvernul României contribuie cu partea de finanţare astfel încât să avem grijă şi de categoriile de persoane vulnerabile”, a mai spus Boloș.

Autorităţile vor mai acorda aproximativ 1000 de lei asistenţilor sociali care au avut grijă de cei care se află în centre rezidenţiale (persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi).

„Guvernul României a aprobat pentru o altă categorie importantă de personal care s-a implicat în sprijinul persoanelor vârstnice, este vorba de 38 de mii de asistenţi sociali care vor beneficia de acest stimulent de risc social cu o valoare de 1.150 de lei, un efort de 45 de milioane de lei. Sprijinul se acordă o singură dată în sumă fixă”, a spus Marcel Boloș.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a mai anunţat acordarea a 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului de infrastructură, sumă destinată autorităţilor locale pentru proiecte care vizează regenerarea urbană.

Sursa: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*