Răzgândirea răzgândirii

Răzgândirea răzgândirii

După ce în urmă cu trei zile Ministerul Sănătății anunța oficial că elevii vor fi exceptați de la purtarea măștii în timpul examenelor și cursurilor, la publicarea Ordinului de ministru în monitorul Oficial, excepția nu mai apare în document. Potrivit surselor Edupedu.ro, obligativitatea purtării măștii în timpul examenelor a fost instituită la presiunea părinților. Care părinți, nu se sfiesc să-și chinuie copiii, convinși fiind că o fac spre binele lor.

Pe 20 mai 2020 într-un comunicat oficial al Ministerului Sănătății era anunțat faptul că „Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă”

În setul de excepții, erau incluși și elevii, dacă medicul școlar decidea asta:

„În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții, astfel:

  • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare”

În același Ordin de ministru, dar în varianta publicată în Monitorul Oficial excepția privind elevii a fost eliminată.

Pe 2-12 iunie elevii din anii terminali au o perioadă de pregătire și revin opțional la școală. Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*