AIDA, spectacol aniversar online, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

AIDA, spectacol aniversar online, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Se împlinesc 100 de ani de la primul gong și prima ridicare de cortină ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca: cea dintâi instituție lirică înființată în țara noastră.

Pe data de 25 mai 1920 se deschideau larg ușile și inimile, iar celebra AIDA pășea pe o scenă care scria istorie!

„Din acel moment, povestea noastră s-a așternut pe un portativ cu infinită inspirație și viziune, alături de artiști iluștri și producții minunate. Repertoriul nostru a reunit peste două sute de titluri de operă, operetă şi balet din creația universală și peste patruzeci de capodopere românești – multe prezentate în premieră absolută, atrăgând un prestigiu care transcende în timp și spațiu. Am stârnit mii de aplauze în sala de spectacole, dar și în aer liber cu misiunea unei Opera Aperta, debutăm primăverile cu rafinament pe ringul de dans al Balului Operei, montăm cutezători premiere și spectacole inedite alături de artiști deosebiți și invitați speciali, încurajând mereu și tinerele talente” stă scris pe site-ul instituției clujene, pregătită pentru aniversare.

„Luni, 25 mai 2020 sărbătorim toți acești 100 de ani de emoție și armonie, invitându-vă la un eveniment aniversar aparte, alături de oaspeți de excepție și amintiri de legendă! Muzica se resimte pretutindeni în jurul nostru, dincolo de distanțele fizice. Vă invităm să o ascultăm și simțim împreună, într-un eveniment realizat în parteneriat cu TVR Cluj și transmis LIVE pe postul TVR Cluj și paginile de Facebook ale TVR Cluj și Operei Naționale Române Cluj-Napoca” – au anunțat organizatorii evenimentului.

DISTRIBUȚIE:

David Crescenzi – pian
Mihaela Sandu – regizor

Cristina Albu – regie scenă-culise
Sebesi Karen Attila – prezentator


Carmen Gurban – soprană
Diana Țugui – soprană
Iulia Merca – mezzosoprană
Marius Vlad Budoiu – tenor
Hector Lopez -tenor
Cristian Mogoșan – tenor
Geani Brad – bariton
Cristian Hodrea – bas bariton
Petru Burcă – bas
Vlad Baciu – vioară
Rareș Munthiu – vioară
Cristian Suărășan – violă
Vlad Rațiu – violoncel
Raul Lenart – contrabas

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*