FC „Someșul” Dej va participa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a

FC „Someșul” Dej va participa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Pentru desemnarea echipei care va reprezenta Clujul la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, în cursul lunii iulie va avea loc un mini play-off, cu participarea primelor trei clasate din Liga a IV-a în momentul întreruperii campionatului în luna martie.

Aceste formaţii sunt în ordine: FC Someşul Dej, ACS Floreşti şi Victoria (fosta Supporter 0.2). Miercuri la amiază preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Cluj, Vasile Marc a declarat: „Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Cluj va hotărâ în cadrul primei şedinţe împreună cu reprezentanţii celor tei grupări fotbalistice locul de disputare al acestui minibaraj pe teren neutru. În mai multe cercuri fotbalistice din judeţ s-a pus problema ca gazdă a întâlnirilor să fie terenurile din Viişoara sau Mihai Viteazu, unde sunt create condiţii bune organizării competiţiei. Nu este exclusă nici ClujArena, dar pe stadionul modern din parcul clujean chiriile sunt exagerate, deci cheltuieli mari atât din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Cluj, cât şi pentru echipele implicate. Rămâne ca locul minibarajului să fie stabilit la proxima şedinţă a Comitetului Executiv a AJF Cluj”.

IclodArena nu poate intra în discuţie, fiindcă la începutul returului Someşul Dej acolo a disputat meciurile considerate acasă. Fiecare echipă participantă la baraj va fi obligată să-şi testeze jucătorii împotriva noului coronavirus, ceea ce înseamnă, de asemenea, eforturi financiare deosebite din partea respectivelor asociaţii sportive. Dar, aceste testări sunt obligatorii în toate competiţiile sportive desfăşurate în aceste zile ale pandemiei. Nu face excepţie nici Liga a IV-a.

La întreruperea campionatului ligii a IV-a Cluj pe primul loc se află Someşul Dej pregătit de antrenorul clujean Gică Barbu cu 40 puncte, urmat de ACS Floreşti cu 38 puncte şi Victoria Cluj (fosta Supporter 0.2) Cluj-Napoca cu 37 puncte. Din aceste trei echipe fruntaşe se va desemna campioana judeţului Cluj, care apoi va participa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

Szekely Csaba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*