Artă plastică în aer liber,  la Muzeul Municipal Dej

Artă plastică în aer liber, la Muzeul Municipal Dej

Muzeul Municipal Dej organizează, sub egida Primăriei, o expoziție de sculptură, în aer liber, aparținând artiștilor gherleni Mircea Pop și Ioan Galgoczy. Vor fi prezentate, de asemenea, și lucrări de artă plastică din colecția Muzeului Municipal Dej. Lucrările de artă vor fi expuse în curtea muzeului pentru a fi văzute de cât mai mulți vizitatori, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Expoziția va fi vernisată miercuri, 3 iunie 2020, ora 10:00, iar intrarea va fi gratuită.

Profesorul Mircea Pop este descendentul uneia dintre cele mai vechi familii de xilogravori din Transilvania fiind autorul mai multor expoziții de artă organizate în Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Alba Iulia. Depășind tradiția familiei, el a creat forme sculpturale noi de tip totem ori reproduceri materiale ale unor arme medievale reprezentante în gravurile de epocă. De asemenea este custodele muzeului de xilogravură și artă din cartierul Hășdate din municipiul Gherla.

Meșterul Ioan Galgoczy este cunoscut pentru lucrările realizate din rădăcini și resturi de lemn, majoritatea a exponatelor fiind reprezentări zoomorfe. Totodată realizează și piese de mobilier exterior redate în forme unicat și insolit. Prin piesele sale sculptorul încearcă să păstreze cât mai mult posibil structura și forma inițială a lemnului așa cum natura ni-l oferă. Artistul este cunoscut și pentru participarea la concursul „Românii au talent”, unde a ajuns până în semifinale.

Vă amintim faptul că în cadrul Muzeului Municipal Dej este deschisă până la data de 26 iunie expoziția Lego „O explorare inedită a Cosmosului”. Muzeul Municipal Dej va oferi marți, 2 iunie 2020, primilor 10 mici vizitatori un premiu surpriză.

Foto: Kristian Jucan & Cluj.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*