Relaxare, mai mult de formă și doar cu rezervare!

Relaxare, mai mult de formă și doar cu rezervare!

1 iunie, aduce cu sine o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse prin stările de urgență și alertă. Se redeschid terasele, se poate merge la plajă și se pot face deplasări fără restricții în afara localităților.

De astăzi este permisă și desfăşurarea unor competiţii sportive în aer liber, (fără spectatori), desfăşurarea de spectacole şi concerte în aer liber (cu număr limitat de spectatori!), reluarea transportului feroviar şi rutier internaţional.

În privinţa restricţiilor, rămân închise mall-urile, şcolile, grădiniţele, spaţiile de joacă, iar zborurile din anumite ţări UE şi non-UE către România şi invers rămân suspendate. Jocurile de noroc, activităţile de fitness, activităţile în piscine, activităţile de tratament balnear rămân în continuare interzise.

Obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţii închise rămâne, de asemenea, în vigoare.

La terase, doar „cu rezervare

Se redeschid terasele, dar nu vă bucurați prea tare. Să nu vă imaginați că beți o cafea sau o bere când vă cade bine, nici vorbă! În manieră tipic românească, terasele sunt accesibile doar cu rezervare. De dragul formei fără fond. Așa că, mai bine luați o cafea take and go și vă așezați pe o bancă în parc. Vă veți simți mai liberi… Regulile obligatorii de redeschidere a teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial, astfel că această restricție este acum oficială, deși, este limpede că, în asemenea condiții, încasările vor scădea dramatic, după estimările economiștilor. Dar, să nu spuneți că nu vi s-a dat voie!

În plus, trebuie să vă lăsați adresa și numărul de telefon că de, autoritățile vor să știe exact cine ocupă mesele. Nu se vor transfera meniuri, solnițe sau alte obiecte de la o masă, la alta, urmând să fie dezinfectate după plecarea clienților de la o masă. Personalul de servire trebuie să poarte măști și mănuși, iar între mese – la care se pot așeza doar patru persoane – va fi o distanță de 4 metri.

Reguli speciale pentru turiștii și hotelierii de pe litoral

„Relaxarea” din 1 iunie vine cu o listă lungă de reguli și pentru turiștii de pe litoral. Dacă limitele capacității plajei vor fi depășite, accesul va fi restricționat. Litoralul va fi monitorizat în mod constant, iar administratorii au pregătit culoare speciale de acces.

Toate barurile de pe plajă vor fi deschise, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Dacă vreți să stați la plajă pe șezlong, nu uitați să sunați pentru rezervare.

Deși Orban a anunțat că se va renunța la obligativitatea utilizării șezlongurilor, până acum nu s-a luat nici o măsură în acest sens. Așa că, ai bani, ai parte… Nu ai? Stai acasă, că așa zice e sloganul anului!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*