O nouă alertă de măști periculoase!

O nouă alertă de măști periculoase!

Asociația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons a revenit cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, pentru încă 7 noi tipuri de măști de protecție neconforme care se adaugă la cele patru alerte transmise anterior.

Produsele poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipament de protecție de către organismul relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele privind sănătatea și siguranța și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Țara de origine:  Republica Populară Chineză

Alertă transmisă de:  Malta. Au fost găsite produse și s-au luat măsuri, de asemenea, în Estonia.

Prima alertă a fost transmisă în data de 28 Aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măști, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști.,cea de-a treia alerta in data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de masti si cea de-a patra alerta in data de 29 Mai 2020 pentru alte 15 tipuri de masti. Astfel numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 39.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise

’’Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți  la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615! ’’, a declarat Sorin Mierlea președinte InfoCons 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*