Se reiau pelerinajele, cu respectarea unor reguli stricte pentru protecţie şi siguranţă

Se reiau pelerinajele, cu respectarea unor reguli stricte pentru protecţie şi siguranţă

Din cele mai vechi timpuri, pelerinajele au fost și sunt, modalități de regăsire a unei liniști sufletești, prin desprinderea de cotidian. Astfel, credința a ajutat oamenii să depășească momente grele, dar în același timp să se bucure din plin de momente deosebite în viață. Pelerinajele în zilele noastre se pot face practic în multe locații, în funcție de preferințele fiecăruia. Adică, se poate opta pentru un pelerinaj în țară de pilda, cum sunt cele la Prislop, la Mănăstirile din Moldova, sau se poate opta pentru unele în afara țării, cum sunt cele la Muntele Sfânt sau Ierusalim.

Pelerinajele organizate de Basilica Travel se reiau, în condiţii speciale, cu respectarea unor reguli stricte pentru protecţie şi siguranţă.

„Cu mare bucurie, anunţăm reînceperea pelerinajelor Basilica Travel începând cu data de 05.06.2020! Vom poposi împreună în locuri atinse de istorie şi spiritualitate, ne vom reîntâlni, ne vom revedea şi vom crea amintiri împreună”, transmite Agenţia de pelerinaje a Patriarhiei Române, citată de basilica.ro.

Pelerinajele vor avea loc în condiţii speciale, cu respectarea unor reguli stricte pentru protecţie şi siguranţă:

* La îmbarcarea în autocar ghidul va adresa întrebări privind istoricul recent de sănătate, precum şi un chestionar sumar al stărilor de sănătate;

* Se vor pune la dispoziţie dezinfectanţi pentru a fi folosiţi la fiecare urcare şi coborâre din autocar;

* Îmbarcarea în autocar se face doar prin prima uşă a autocarului, sub stricta supraveghere a însoţitorului de grup;

* Autocarul va fi curăţat şi dezinfectat la fiecare coborâre a pelerinilor de către personalul Basilica Travel;

* Distanţarea în autocar se va face conform normelor impuse de autorităţi;

* Toţi pelerinii au obligaţia de a purta masca de protecţie la urcarea în autocar;

* În momentul închinării în lăcaşurile de cult, se va păstra distanţa între pelerini de 1.5 m, iar în timpul petrecut în cadrul fiecărui obiectiv autocarul va fi igienizat;

* În lăcaşurile de cult se va intra doar cu masca pe faţă, purtată corespunzător pentru eficienţa maximă şi se va păstra disciplina la urcarea în autocar.

Pelerinii sunt rugaţi să nu întârzie la întâlnirea la autocar şi să sesizeze însoţitorul de grup în cazul în care apar neînţelegeri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*