Examenul de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu” va avea loc în varianta clasică

Examenul de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu” va avea loc în varianta clasică

În 25 iulie va avea loc proba pentru specializările farmacie, asistență medicală generală, radiologie și imagistică, balneofizio-kinetoterapie și recuperare, tehnică dentară și nutriție și dietetică. Duminică, 26 iulie, vor susține examenul de admitere candidații pentru programele de studiu medicină și medicină dentară.

În situația impusă de epidemia de SARS-CoV-2, universitatea a anunțat că va asigura „cele mai bune condiții tinerilor care doresc să studieze în cadrul facultăților de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie”, în acest sens investind în închirierea unor spații suplimentare pentru ca examenul să se desfășoare în siguranță.

„Pentru a se putea păstra distanța necesară între candidați (avem în vedere aproximativ 2000 de înscriși), examenul de admitere pentru cele trei facultăți din cadrul universității – Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie -, se va desfășura atât în amfiteatrele universității, cât și în alte spații care vor fi închiriate pentru acest scop. UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a ales să închirieze săli de examinare la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și la Sala Sporturilor „Horia Demian”. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca” – informează UMF Cluj.

Potrivit conducerii universității, candidații vor avea acces la toate materialele de protecție necesare – măști, mănuși, dezinfectant, iar distanța din aceștia va fi de minimum doi metri. În plus, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziție căminele universității, care vor fi igienizate și dezinfectate.

“Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică după ce ne-am consultat și cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și dorim să le oferim cele mai bune condiții, atât la examenul de admitere, cât și pe parcursul anilor de studiu” – declară rectorul UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

În ce privește candidații străini interesați să studieze medicina la noi în țară, înscrierea și evaluarea acestora se va desfășura exclusiv online.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să își consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire pe o platformă online și la o simulare a examenului de admitere, în același sistem. Rezultatele obținute la simulare au fost foarte bune, „semn că și în acest an universitatea a atras tineri bine pregătiți, care vor face față cu brio exigențelor impuse de un astfel de domeniu de studiu”.

Numărul tinerilor interesați de profesia de medic, farmacist, medic stomatolog, tehnician dentar, radiolog, kinetoterapeut, nutriționist sau asistent medical este tot mai mare în fiecare an. Totodată – precizează reprezentanții universității – crește și exigența examenului de admitere, demersul fiind necesar „pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate”.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” are acreditări internaționale ale calității serviciilor educaționale, iar diplomele absolvenților sunt recunoscute în toată lumea.

Detaliile privind organizarea examenului de admitere vor fi disponibile în Ghidul Admiterii, care va fi publicat pe site-ul universității www.umfcluj.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*