Românii cu venituri mici vor primi gratuit 30 de măşti de protecţie pe lună

Românii cu venituri mici vor primi gratuit 30 de măşti de protecţie pe lună

Deputatul Cornel Itu, a transmis printr-un comunicat de presă că, în ședința de vot final a Camerei Deputaților, a votat alături de colegii social democrați, pentru adoptarea unei legi cu impact benefic asupra societății românești.

„Am votat astăzi, 10 iunie, în ședința de vot final a Camerei Deputaților, pentru adoptarea unei legi cu impact benefic asupra societății românești.
Prin adoptarea proiectului de Lege privind acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor români de virusul Covid-19, inițiat de PSD, persoanele vulnerabile, cum ar fi cele care primesc ajutor social, alocație pentru susținerea familiei, pensionarii care primesc pensii de până la 1.000 de lei și persoanele cu handicap care se susțin doar din prestațiile sociale acordate de stat, vor primi lunar, în mod gratuit, un set de câte 30 de măști de protecție, la standarde europene” – a transmis deputatul Cornel Itu.

Acestea vor fi distribuite de Direcțiile de Sănătate Publică către autoritățile locale, care, la rândul lor le vor da persoanelor care se încadrează în categoria prevăzută de lege. Măștile vor fi distribuite până la încheierea pandemiei de coronavirus, declarată oficial de Organizația Mondială a Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*