Obligativitatea autoizolării, la revenirea în România, se ridică pentru 4 țări europene

Obligativitatea autoizolării, la revenirea în România, se ridică pentru 4 țări europene

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat vineri seara că obligativitatea autoizolării la domiciliu la revenirea în România se ridică începând din 15 iunie, pentru cetățenii care vin din acele țări unde epidemia de coronavirus dă semne clare de limitare.

Lista completă a acestor țări va fi stabilită de Institutul Național pentru Sănătate Publică, pe baza unei metodologii europene, dar principiul avut în vedere este înregistrarea unei medii de mai puțin de 5 cazuri de noi îmbolnăviri la un milion de locuitori în decurs de două săptămâni.

Într-o nouă sesiune de întrebări și răspunsuri date pe Facebook, ministrul de interne a dat exemplu de câteva țări care îndeplinesc deja acest criteriu și care au fost deja menționate în spațiul public: Grecia, Bulgaria și Austria. Acestora li se mai adaugă însă o țară: Germania. Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul dând vestea personal, la telefon, unei românce cu domiciliul în Germania, care îl întrebase dacă trebuie să stea în autoizolare la domiciliu în cazul în care vine în concediu în România după 15 iunie.

Au fost mai multe întrebări referitoare la obligativitatea măsurii de autoizolare la domiciliu în cazul revenirii în România din alte țări și ministrul îi sfătuiește pe români să urmărească actualizările listei făcute de Institutul Național pentru Sănătate Publică. Această listă este în dinamică, situația putându-se schimba oricând, în funcție de situația epidemiologică din fiecare țară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*