Se reiau slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult

Se reiau slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult

Decizia de permitere a oficierii slujbelor religioase şi în interiorul lăcaşurilor de cult, în anumite condiţii care vor fi comunicate ulterior, a fost anunţată marţi de Premierul Ludovic Orban, după şedinţa de Guvern.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat că Biserica Ortodoxă Română, ca şi până acum, „va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi”.

Conform lui Vasile Bănescu, „este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale”, explicând că acest lucru „ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală”.

„Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Slujbele în lăcaşurile de cult au fost restricţionate parţial pe perioada stării de urgenţă şi a celei de alertă introduse din cauza epidemiei fiind permise doar slujbele legate de evenimente familiale care au fost condiţionate de un număr limitat de participanţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*