Deputații au dat undă verde construirii Spitalului Pediatric Monobloc din județul Cluj

Deputații au dat undă verde construirii Spitalului Pediatric Monobloc din județul Cluj

La începutul lunii iunie, proiectul de lege pentru obținerea terenului destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Miercuri, 17 iunie, proiectul de lege a fost adoptat prin votul final al Camerei. Acum, inițiativa va ajunge pe masa președintelui României, Klaus Iohannis, pentru promulgare.

În acest sens, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că: „Adoptarea acestei legi reprezintă înlăturarea oricăror îndoieli legate de construirea celui mai modern spital pediatric din România. Avem terenul, evaluăm deja ofertele pentru experții care vor organiza concursul internațional de soluții. Nu căutăm să construim o clădire ci un spital monobloc la cele mai înalte standarde, pentru următorii zeci de ani.”


Terenul pe care se va ridica noul Spital Pediatric Monobloc se află în zona Borhanci, la intersecția cu viitoarea centură metropolitană, poziționat foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului.
Proiectul spitalului va fi unul care să corespundă necesității acoperirii actului medical pediatric pentru întreaga regiune, acesta fiind considerat deja unul cu o capacitate regională.

În acest moment, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stația de dializă, UPU, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Analiza rezultatelor statistice privind activitatea medicală desfășurată de unitate evidențiază un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în spital.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*