Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie

Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie

Un comunicat de presă al Autorității Electorale Permanente arată că AEP a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și măsurile pentru buna organizare și desfășurare a acestora. Proiectul de lege stabilește data alegerilor locale din anul 2020 în ziua de duminică 27 septembrie 2020, ținând cont și de suprapunerea cu perioada electorală a alegerilor parlamentare la termen, dar și o serie de măsuri tehnice pentru a îmbunătății modul de desfășurare a alegerilor locale din 2020.

AEP aminteşte că, potrivit modificărilor aduse Legii 115/2015, data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.

„Precizăm că stabilirea datei alegerilor locale trebuie să asigure efectivitatea prevederilor art. 1 din Legea nr. 84/2020 potrivit cărora mandatele aflate în curs de exercitare ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale.

Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020, precum şi continuitatea activităţii autorităţilor locale. De asemenea, se prevede că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării. Prin urmare, proiectul de lege ar trebui să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie 2020, astfel că devin incidente prevederile art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003, republicată”, mai precizează comunicatul de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*