„Pe care dintre oficiali să-i cred?”

„Pe care dintre oficiali să-i cred?”

Încercările Grupului de Comunicare Strategică de a cenzura presa din România au atras reacția virulentă a unuia dintre cei mai cunoscuți și vechi în breaslă jurnaliști, Victor Ciutacu, care adresat ”vorbe grele” oficialităților.

Cunoscutul jurnalist a avut sâmbătă o reacție extrem de acidă la adresa autorităților din România, mai concret a Guvernului și a Grupului de Comunicare Strategică.

Ciutacu acuză faptul că se încearcă să se bage de la cel mai înalt nivel pumnul în gura presei, a cărei menire este tocmai să identifice și să semnaleze greșelile sau abuzurile factorilor de decizie.

„Pe care dintre oficiali să-i cred?”

”Aud că, la cererea celulei de criză, CNA ne somează cumva ca, pe tema spinoasă a crizei covizilor, să nu difuzăm altceva decât ce provine din surse oficiale. Hai să dau un simplu exemplu (sper) folositor strungarilor de presă care au păreri despre ce nu se pricep, dar care încearcă să controleze.

Directorul medical de la Victor Babeș anunță, în calitatea sa oficială, că vin suspecții din Giurgiu & Teleorman valuri, iar spitalul e full. Din trei telefoane, primesc pe mail, de la alți oficiali, informația că la Victor Babeș sunt aproape 150 de paturi goale, iar de la Giurgiu & Teleorman (unde spitalele covid sunt aproape goale) nu pleacă mai nimeni spre București să se interneze. Pe care dintre oficiali să-i cred?

Pe de altă parte, când presa încetează să cerceteze/demaște minciunile livrate pe post de informații oficiale sau să scoată la lumină ceea ce ascund oficialitățile, înseamnă că s-a extins Coreea de Nord pe flancul estic al NATO”, a scris Victor Ciutacu pe contul său de Facebook.

„Au băgat deliberat spaima în popor”

”Sigur că nu poți avea succes explicând rațional rataților profesional care au eșuat în guvern și în CNA cum se face presa. Așa că le-o zic direct: hai să vedem ce-mi faceți când vă prind că mințiți!

– Lu’ Raed Arafat i se pare că el e singurul om zdravăn la cap dintr-un avion care se prăbușește. Dacă tot nu-i place că a greșit mijlocul de transport și nu-i place compania, de ce nu se catapultează?

– Iar au apărut eroii în halate albe care jelesc că se sacrifică pentru nația nerecunoscătoare, că nu pot pleca în concediu și că-și pun viețile în pericol. Le reamintesc politicos că ei și-au ales meseria asta, că ar fi fost firesc să conștientizeze la ce se vor expune încă de când au dat la medicină, că au niște salarii gigantice în raport cu venitul mediu din țara unde profesează și nu-i obligă nimeni să stea agățați de ocupația care-i încurcă.

UPDATE: Ordinarii au băgat azi spaima-n popor, anunțând prima oară un număr de infectați care să sperie deliberat. După aia, au revenit discret și au comunicat că, de fapt, au testat DE ZECE ORI MAI MULȚI decât au raportat, iar NUMĂRUL INFECTAȚILOR E ACELAȘI”, a acuzat Ciutacu.

sursa: capital.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*