Turneu amical WINNERS OPEN, la Cluj

Turneu amical WINNERS OPEN, la Cluj

Câştigătoarea turneului amical programat între 2 şi 5 iulie la Cluj-Napoca, dotat cu premii totale în valoare de 30.000 de dolari, va avea ocazia să participe la un meci demonstrativ de dublu mixt alături de jucătorii Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor citat de Agerpres.

„Înaintea deschiderii oficiale a circuitului de tenis WTA şi ITF, jucătoarele românce păşesc din nou pe terenul de zgură pentru prima competiţie cu premii după lunile de pauză. Winners Open, turneu amical programat la Cluj în 2-5 iulie 2020, a reuşit să atragă 6 nume de top din tenisul feminin românesc. Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru au confirmat participarea la evenimentul sportiv. Câştigătoarea va pleca acasă cu 10.000 de dolari şi va avea şansa să joace duminică (5 iulie, ora 16:30) un meci amical de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil”, se arată în comunicatul citat.

Turneul feminin se va desfăşura pe terenurile cu zgură la baza sportivă Winners Sports Club din Cluj-Napoca, respectându-se măsurile autorităţilor care reglementează desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus. Din păcate, evenimentul se va desfăşura fără spectatori. Organizatorii, Sports Festival şi Winners Sports Club, pregătesc pentru jucătoare circuite diferite de acces în incinta bazei sportive, pază pentru a restricţiona accesul publicului, dezinfecţie constantă zilnic, va fi limitată interacţiunea dintre jucătoare şi personal şi se vor lua toate măsurile de siguranţă. Jucătoarele, staff-ul şi personalul vor fi încurajaţi de asemenea să respecte măsurile recomandate de siguranţă şi distanţare. În plus, meciurile se vor juca cu personal tehnic redus, doar un arbitru de linie şi cel de scaun, copiii de mingi vor purta mănuşi, iar jucătoarele îşi vor lua singure prosoapele. Mingile se vor schimba la 7 şi la 9 game-uri şi vor fi dezinfectate cu lampă UV.

 „Industria sportivă şi cea de evenimente din România au nevoie de susţinere, acum mai mult ca niciodată. Am depus eforturi să organizăm acest eveniment în condiţii speciale, pentru a readuce jucătoarele pe teren. Susţinerea şi prezenţa echipei olimpice de tenis a României – Simona Halep şi Horia Tecău, împreună cu Marius Copil, ne validează iniţiativa. Bineînţeles, vom fi extrem de atenţi la toate măsurile impuse de lege, astfel încât evenimentul să se deruleze în condiţii de maximă siguranţa pentru jucătoare şi pentru toţi cei implicaţi în organizarea lui”, a declarat managerul turneului, Patrick Ciorcilă. 

Sistemul de joc aplicat va fi Round Robin, fiecare jucătoare va juca împotriva fiecărei jucătoare, în 2 grupe de câte 3. Componenţa grupelor va fi decisă în această săptămână, joi, prin tragere la sorţi. Meciurile se vor disputa după următorul program: 2 iulie – începând cu ora 11, 3 iulie – începând cu ora 15, 4 iulie – începând cu ora 14, 5 iulie – începând cu ora 14. Meciul demonstrativ de dublu mixt în care vor evolua câştigătoarea turneului, Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil este programat la 5 iulie de la ora 16,30.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*