Covid-19. Analiza epidemiologică pentru începerea noului anului școlar. Situația pe localități, în Județul Cluj

Covid-19. Analiza epidemiologică pentru începerea noului anului școlar. Situația pe localități, în Județul Cluj

În această săptămână vor fi stabilite scenariile pentru începerea școlii, iar toate direcțiile de sănătate publică vor informa Inspectoratele Școlare Județene și Comitetele Județene cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități. Ministerul Sănătății a făcut publică analiza situației epidemiologice, care cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile pe fiecare județ în parte.

Analiza situației epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 septembrie) realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori. Scenariul verde înseamnă că incidența cazurilor într-o localitate este sub 1 la mia de locuitori, iar galben peste unu la mia de locuitori.

Dejul se află în scenariul I, cel verde cu o incidență a cazurilor sub 1 la mia de locuitori.

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3

Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.

Până în 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, iar comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*