Containere de locuit, amenajate la unităţile medicale din judeţul Cluj

Containere de locuit, amenajate la unităţile medicale din judeţul Cluj

Având în vedere că urmează sezonul rece, iar triajul pacienților se face în corturi la majoritatea spitalelor din județ, cu sprijinul ISU Cluj si DSP Cluj, s-a făcut o evaluare și s-a concluzionat că cea mai bună variantă sunt containerele de locuit, care pot fi conectate la energie electrică și încălzite. Necesarul este de aproximativ 40 de containere de locuit pentru întregul județ, transmite Prefectura Cluj.

Cu sprijinul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Județul Cluj, a fost finalizată procedura de obținere a acestora, iar în urma aprobării în CJSU Cluj, containerele au fost solicitate CNSU și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Primele 8 containere ajunse la destinație vor fi repartizate astfel: 3 la Unitatea de Primiri Urgență Cluj-Napoca, 3 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și 2 la Secția Clinică de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Toate aceste unități de triaj vor fi mobilate de ISU Cluj cu echipamentul care a fost oferit de Auchan Retail România pentru dotarea centrului de spitalizare de la Sala BT Arena.

 Instituțiile implicate în acest demers se vor asigura că aceste containere pot fi în scurt timp instalate și utilizate în condiții optime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*