Guvernul a suplimentat posturile din învăţământ: 750 de posturi noi în preuniversitar

Guvernul a suplimentat posturile din învăţământ: 750 de posturi noi în preuniversitar

Guvernul a aprobat, joi seara,  suplimentarea cu 750 a numărului de posturi din învățământul preuniversitar. Măsura a fost luată  în condițiile în care starea de alertă impune micşorarea numărului de elevi  şi creșterea numărului de clase.

„Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 8 octombrie, suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru presonalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului școlar 2020-2021, potrivit căreia numărul de posturi necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost, inițial, suplimentat cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învățământ preuniversitar în acest an școlar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi”, a anunțat Ministerul Educației, conform unui comunicat de presă.

Numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul speical, în centrele județene de resurse și asistență educațională, a ajuns acum la 286.710.

Foto: portalinvatamant.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*