Ovidiu Cîmpean – Un deputat (şi) pentru dejeni

Ovidiu Cîmpean – Un deputat (şi) pentru dejeni

Toți locuitorii Dejului ştiu că a venit timpul ca orașul să beneficieze de avantajele sale specifice şi să treacă la o nouă etapă de dezvoltare. Una dintre condițiile esențiale pentru ca ritmul de dezvoltare al orașului să fie cât mai accelerat este ca administrația locală să aibă un dialog real şi susţinere la nivelul național de decizie.

Alegerile parlamentare din acest an ne aduc, după foarte multă vreme, în situația de a avea un dejean la București, prin candidatul liberal Ovidiu Cîmpean, care a devenit cunoscut în România prin proiectele spectaculoase pe care le-a gestionat la Primăria din Cluj-Napoca, începând cu Parcul Central, străzile din centru – Ferdinand, Avram Iancu sau zona scuar CEC, școlile ultramoderne – Liceele Eminescu sau Avram Iancu, Şcoala Agârbiceanu sau parcul Între Lacuri, pentru a numi numai câteva.

Dincolo de chestiunea de mândrie locală şi susţinere pentru un concetăţean, odată ajuns la Camera Deputaților, Ovidiu Cîmpean reprezintă o șansă în plus pentru Dej. El are capacitatea de a cunoaşte tipurile de măsuri legislative care odată adoptate vor crea condiţii mai bune pentru a atrage finanţări şi investiţii în dezvoltarea oraşului.

„În acest moment, orașul trebuie să creeze un context care să permită atragerea de investiții care să aducă o creștere a salariilor dejenilor. Așa cum îşi doreşte şi primarul Dejului, cred că o infuzie de finanțări europene în oraș este una dintre căi. Guvernul liberal a obţinut de la Comisia Europeană o finanţare istorică de peste 80 de miliarde de euro, bani care vor trebui investiţi eficient în dezvoltarea României şi oraşelor noastre”, a precizat Ovidiu Cîmpean. Un impuls dat economiei locale prin proiectele de dezvoltare urbană va aduce după sine alte inițiative private şi investiţii în domenii în care Dejul are atuuri istorice.

Avantajul de a fi un nod de transport important, atât pe calea rutieră cât şi pe calea ferată – mai ales în contextul în care România va începe un amplu proces de reabilitate a căilor ferate din țară – va fi o altă sursă pentru dezvoltare pe termen mediu a comunității din jurul Dejului. „O dezvoltare durabilă se face ținând cont de principiu „nu lăsăm pe nimeni în urmă”, iar orașele care nu sunt capitale de județ din România au nevoie de o atenție particulară, pentru că au potențial să crească economic foarte mult cu un minim de efort de a corela nevoile lor cu marile programe strategice. Un sprijin în a începe să aplice noile mecanisme de guvernanță locală, să îşi structureze planuri de investiții din acele finanţări care le sunt destinate şi un pic de încredere sunt ingredientele cu care putem să avem în următorii cinci ani mai multe orașe precum Dejul care se susțin si oferă locuitorilor lor bunăstare şi o calitate a vieții mai bună”, a explicat Ovidiu Cîmpean.

Biroul de presă PNL Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*