Structura anului școlar 2021-2022 va fi schimbată, a anunțat ministrul Educației, iar vacanța de Crăciun va fi comasată cu cea semestrială

Structura anului școlar 2021-2022 va fi schimbată, a anunțat ministrul Educației, iar vacanța de Crăciun va fi comasată cu cea semestrială

Viitorul an școlar va începe în a doua zi de luni din septembrie, cel mai probabil. Semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, iar vacanța dintre semestre va fi comasată cu vacanța de iarnă, precizează ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educației se gândește la o structură diferită pentru noul an școlar, care să fie mult mai eficientă pentru elevi și profesori.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul doi”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că actuala vacanță dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun și Anul Nou.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*