EP Plenary session - The European Forest Strategy - The Way Forward

Europarlamentarul Daniel Buda: ”Performanța în agricultură trebuie să fie un obiectiv asumat în noua Politică Agricolă Comună!”

Prezent la reuniunea pregătitoare a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în cadrul căreia a fost dezbătută reforma Politicii Agricole Comune, europarlamentarul Daniel Buda, a solicitat raportorului, Peter Jahr, să urmărească în trialoguri menținerea prevederilor care stimulează performanța în agricultură.

”O agricultură durabilă și rezilientă presupune nu doar o conformare cu unele reguli și practici ecologice, necesare, de altfel, dar și cu stimularea productivității în agricultură. În cazul în care ne axăm doar pe conformitate, riscăm ca fermierii să nu producă suficientă hrană și în același timp, să fim tributari importurilor din afara UE. Așa cum am atras atenția de nenumărate ori, fermierii trebuie să fie plătiți în mod corect pentru munca lor și consumatorii trebuie să aibă acces la o hrană de calitate și la prețuri rezonabile!”.

De asemenea, eurodeputatul a subliniat necesitatea unei abordări raționale asupra controverselor legate de posibilele efecte negative ale consumului de carne roșie, solicitând efectuarea unor studii de impact cu privire la acest aspect.

”Sunt absolut convins că un consum rațional de carne roșie nu dăunează sănătății umane. Evident, un consum excesiv de orice produs alimentar, fie că vorbim și de o banală salată poate duce la dezechilibre în organism. Cred că este important să avem abordări echilibrate despre ceea ce înseamnă un consum de alimente sănătoase care să aibă un impact pozitiv asupra vieții noastre de zi cu zi, dar și asupra mediului înconjurător.

Am atras atenția asupra pericolului de a cădea în cealaltă extremă de a „reglementa orice”, la fel cum s-a întâmplat la un moment dat când Parlamentul European a reglementat curbura bananei. Dincolo de orice, abordările extremiste, fie că vorbim de înverzire, fie că vorbim de industria chimică, sunt de natură să ne împiedice să fim cu adevărat raționali în ceea ce privește adevăratele probleme care frământă societatea de astăzi!”, a mai precizat europarlamenatrul Daniel Buda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*