Ansamblul Folcloric ,,SOMEȘANA” al Casei Municipale ,,George Coșbuc” Dej, pe scena de la ROMÂNII AU TALENT

Ansamblul Folcloric ,,SOMEȘANA” al Casei Municipale ,,George Coșbuc” Dej, pe scena de la ROMÂNII AU TALENT

După preselecțiile din Cluj-Napoca din vara anului 2020 și participarea concurs în fața juraților, în  21-23 octombrie 2020 la studiourile PROTV București, a venit vremea apariției pe micile ecrane a Ansamblului Folcloric ,,Someșana” Dej.

Astfel, luni, 1 martie 2021, ora 20:30, ansamblul dejean, poate fi vizionat în emisiunea de mare audiență ROMÂNII AU TALENT.

Orchestra de muzică populară a Casei de cultură a fost înfiinţată în anul 1955 iar din anul 1957 s-a transformat în ,,Ansamblul folcloric” având în componenţă interpreţi şi dansatori populari. Începând cu anul 1970 ansamblul a primit numele ,,Someşana” şi a fost condus până în anul 1996 de către profesorul Tiberiu Morariu, fondatorul ansamblului. Orchestra de muzică populară și Ansamblul Someșana a participat la festivaluri naţionale şi internaţionale unde au primit numeroase premii de-a lungul timpului.

În prezent Ansamblul Folcloric ,,Someșana” Dej funcționează sub autoritatea Primăriei Municipiului Dej, fiind condus de Lucian şi Reghina Tecar, instructori ai ansamblului și doamna Doina Minea Sima, coordonator artistic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*