Comisarul european, Thierry Breton: Pașaportul COVID va fi gata pentru vacanța de vară

Comisarul european, Thierry Breton: Pașaportul COVID va fi gata pentru vacanța de vară

Autorităţile europene vor să pună în circulație „paşaportul verde”, un certificat sanitar, înaintea vacanţei de vară, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE, a declarat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, informează AFP, potrivit Agerpres.

 Documentul va conține informațiile posesorului legate de COVID: dacă a fost vaccinat, dacă a trecut prin boală, dacă are test făcut și rezultatul acestuia.

„Va fi sub format electronic, sau pe hârtie”, pentru a respecta dorinţa celor care nu „doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor”, a afirmat comisarul european. Echipat cu un cod QR, gratuit, certificatul va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză și „va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene”, a mai detaliat Breton.

Acest certificat, pentru care ar urma să fie prezentată miercuri o propunere finală, va conţine informaţii care „vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, sau că s-a vindecat, sau că a primit un rezultat negativ la test”, a precizat Thierry Breton într-o întâlnire cu presa, conform Digi24.

„Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie” a precizat Thierry Breton, apreciind că este primordial „să face totul pentru a proteja sezonul turistic”.

Foto: Profimedia Images

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*