Prima zi de vineri în care sunt impuse restricțiile de weekend. Dej- 7,19/1000 de locuitori

Prima zi de vineri în care sunt impuse restricțiile de weekend. Dej- 7,19/1000 de locuitori

Este prima zi de vineri în care sunt impuse restricțiile de weekend, acolo unde incidența impune acest lucru. Dejul se încadrează în acest scenariu, având o incidență de 7,19/1000 de locuitori. Deplasarea în afara locuinței va fi interzisă începând cu ora 20.00, pentru cei care nu au un motiv întemeiat, și nu cu ora 22.00, așa cum este valabil în cursul săptămânii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență impune restricții  în zilele de vineri, sâmbătă și duminică pentru localitățile, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 / 1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 de locuitori.  Aici, magazinele se vor închide la 18.00, iar activitatea în afara casei de la ora 20.00, restricționată.

Art. 1. în unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Cluj, prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 / 1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 2 aprilie 2021, următoarele măsuri:

1)în aplicarea art.2 alin. 1 pct. 2A1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 293/2021 cu modificările şi completările ulterioare, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Măsura nu se aplică dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

2) în aplicarea art. 7 alin. 3 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 293/2021 cu modificările şi completările ulterioare, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-18,00. Prin excepţie, în intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Sunt exceptate de la măsura prevăzută la art. 1 pct. 2) unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Măsura nu se aplică dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

3) în aplicarea art.10, pct. 1, pct.lAl din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 293/2021 cu modificările şi completările ulterioare, se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness; Măsura nu se aplică dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori”.

Lista UAT-urilor și incidența la o mie de locuitori. Cine se încadrează la restricțiile de weekend:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*