Starea de alertă va fi prelungită

Starea de alertă va fi prelungită

Guvernul României se întrunește astăzi în ședință pentru a decide prelungirea stări de alertă și implicit restricțiile care se impun pentru sărbătoarea Pascală. Premierul Florin Cîțu a precizat faptul că astăzi se va lua decizia finală cu privire la desfășurarea sărbătorilor de Paște.

Până acum românii știu că în noaptea de Înviere au liber la circulație în intervalul orar 20.00-02.00, timp în care pot merge la slujbă.

Declarațiile au fost făcute de către premierul României, miercuri, 7 aprilie, , imediat după ședința de Guvern, în conferința de presă de la Palatul Victoria

Cîțu le-a transmis românilor că nu intră în discuție o carantină națională, asta după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a spus că o astfel de măsură ar face minuni.  Aceasta a declarat că noile restricții valabile în weekend, în zonele cu rata de incidență ridicată, și-au arătat eficiența.

De asemenea, premierul a declarat că o serie de măsuri de relaxare ar putea fi luate de la 1 iunie, însă numai dacă românii populația se va vaccina. El speră ca la jumătatea verii să fie 10.000.000 de oameni vaccinați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*