Un bărbat de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală, a devenit salvator pentru alte vieți. Rinichii au ajuns la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj

Un bărbat de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală, a devenit salvator pentru alte vieți. Rinichii au ajuns la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj

Trei echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat, joi, ficatul şi rinichii de la un pacient de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, unul dintre cei mai în vârstă din ţară.

„În această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, solidaritatea şi dragostea faţă de semeni fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Aceste momente ne obligă să ne exprimăm recunoştinţa faţă de cei care, prin gestul lor, aduc speranţă, salvează vieţi: donatori, familiile acestora, echipele medicale. Astfel, în această după-amiază, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, internat în Secţia Clinică ATI. Donatorul de azi este cel mai vârstnic de la Târgu Mureş şi unul dintre cei mai în vârstă din ţară. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj”, a anunţat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit SCJU Târgu Mureş, mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV-2.

Prelevarea de organe realizată în cursul acestei zile este a şasea din anul 2021 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Foto: Guliver/GettyImages

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*