Podul de la Mănăstirea, al doilea pod cu probleme în zona Dejului

Podul de la Mănăstirea, al doilea pod cu probleme în zona Dejului

După problemele înregistrate la podul peste Someș din Dej, un alt pod din zona este afectat. Este vorba despre podul din localitatea Mănăstirea, a cărui situație a devenit una critică, potrivit primarului comunei Mica, Tiberiu Zelencz. Acesta afirmă că atât podul cât și porțiuni din două drumuri județene au fost afectate de traficul de mare tonaj, urmare a restricțiilor de circulație impuse la podul peste Someș din Dej.

”Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Mica, privind situația creată de traficul mașinilor de mare tonaj prin comuna noastră, fapt care a provocat în doar 10 zile, fisuri și crăpături atât la podul peste Someș, din localitatea Mănăstirea, cât și pe anumite porțiuni din DJ 172 F.

În momentul în care s-a luat decizia privind devierea traficului de mașini de mare tonaj pe rute ocolitoare, deoarece au fost depistate probleme la structura de rezistență la podul peste Someș din Dej, am spus că zona comunei Mica nu poate prelua acest trafic pe motiv că DJ 161 D și 172 F nu au capacitatea de a prelua mașini de mare tonaj, lățimea și structura de rezistență a acestuia nefiind pregătite pentru un astfel de trafic.

Dincolo de faptul că podul peste Someș, din Mănăstirea, reprezintă deja o reală problemă pentru cei care tranzitează zona, au fost înregistrate probleme și la casele oamenilor care locuiesc în apropierea drumului județean, iar mai multe evenimente rutiere au fot deja înregistrate pe acest tronson de drum.

Am transmis Consiliului Județean Cluj, administratorul DJ 172 F, ceea ce, împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Mica, am constatat la fața locului și sper să se ia o decizie corectă în acest sens, de către toate organele competente.

Voi face tot posibilul și mă voi implica pentru ca situația din momentul de față să nu devină una critică, iar viața și agoniseala oamenilor să nu fie puse în pericol!”, a precizat primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*