Armata României a activat punctele militare de comandă. Klaus Iohannis a convocat CSAT după atacul Rusiei în Ucraina

Armata României a activat punctele militare de comandă. Klaus Iohannis a convocat CSAT după atacul Rusiei în Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) joi, la 11.00, în contextul conflictului din Ucraina. De asemenea, Armata României a anunțat că a activat punctele militare de comandă cu atribuții în monitorizarea situației și coordonarea forțelor și mijloacelor destinate situațiilor concrete care pot apărea.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica privind implicațiile asupra securității euroatlantice în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. La finalul ședinței CSAT, președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

Klaus Iohannis participă joi seara la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei, conform Digi24.

Armata României a activat punctele militare de comandă.

În ceea ce privește situația de securitate din Ucraina, Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuții în monitorizarea situației și coordonarea forțelor și mijloacelor destinate situațiilor concrete care pot apărea.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale a luat toate măsurile necesare de reacție, atât cele care revin în mod direct instituției, precum și cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului național de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituțională, elaborate din timp”, arată un comunicat al Ministerului Apărării”, conform unui comunicat al MApN.

Foto: arhivă MApN

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*