Un nou val de căldură lovește România

Un nou val de căldură lovește România

Meteorologii au emis coduri galbene și portocalii de caniculă și se așteaptă ca un nou val de căldură să lovească România, astfel că în anumite județe termometrele vor arăta 40 de grade Celsius.

Codul galben de val de căldură și disconfort termic ridicat e valabil în aproape toată țara, în zilele de 25, 26, 27 și 28 iulie.

Căldura va persista luni, 25 iulie, în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde în cea mai mare parte a țării. Mai ales în vest și sud disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, valorile maxime vor oscila a între 33 și 37 de grade.

De asemenea, pentru ziua de 26 iulie a fost emis un cod portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, valabil în județe din vest și sud.

Astfel, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului temperaturile vor crește chiar mai mult. În general, după-amiaza se vor înregistra chiar și 37 – 40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade. Asta înseamnă că disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*