Mândrie pentru Dej. Aris Mureșan, pe podium la concursul “Traversarea Tarniței în înot”

Mândrie pentru Dej. Aris Mureșan, pe podium la concursul “Traversarea Tarniței în înot”

Înotul sau pasiunea trăită în apă. Acest lucru se poate spune și despre Aris Mureșan, un tânăr dejean, care la numai 13 ani a reușit performanța de a ajunge pe podium, la  categoria Under-20, după ce a înotat 6.500 de metri, în 1 oră și 53 de minute. În urmă cu un an a pășit în bazinul de înot și de atunci a știut că acolo este locul lui.  

În data de 31 iulie 2022 a avut loc cea de-a 15-a ediție a concursului Traversarea Tarniței în înot, la care au participat aproximativ 80 de sportivi profesioniști și amatori din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 12 și 70 de ani, având ca probă 6,5 kilometri înot, timpul limită fiind de 3 ore.

Din cadrul Cluj Triathlon Team au participat 3 sportivi, toți cucerind medalii: Chiș Ariana- locul 1 la U-20 feminin , locul 1 la categoria OPEN,  Sviderski Cătălin, locul 2 la categoria U-20 și Mureșan Aris locul 3, la categoria U-20.

Aris a fost cel mai tânăr participant, având doar 13 ani, iar următorul cel mai tânăr sportiv, având vârsta de 17 ani.

Dejeanul Aris Mureșan a reușit performanța de a înota 6,5 kilometrii în 1 ora și 53 de minute, cucerind medalia de bronz, luptându-se cot la cot cu sportivi cu mult mai în vârstă și cu mult mai multă experiență decât el.

Aris practică înotul la Dej de aproximativ 1 an. El este antrenat de Vlad Gligan de la Cluj Triathlon Team,  având susținere și din partea antrenorului federal de triatlon și antrenorul lotului național, Crișan Iosif, clubul de înot din Dej, fiind o extensie a celui din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*