Caravana Fondurilor Europene organizată de USR a poposit la Dej. ”Ne revenim în Europa. Ne revenim acasă, în România”

Caravana Fondurilor Europene organizată de USR a poposit la Dej. ”Ne revenim în Europa. Ne revenim acasă, în România”

Caravana Fondurilor Europene organizată de USR a poposit la Dej, sâmbătă, 10 decembrie 2022, cu evenimentul ”Ne revenim în Europa. Ne revenim acasă, în România” . 

Cu toate că evenimentele politice sunt rare în Dej în afara anilor electorali, Alina Meșter, alături de colegii din USR Dej au adus în oraș un europarlamentar, un fost ministru și patru parlamentari, se arată în comunicatul de presă al USR Dej.

Vlad Botos, vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European și Cristian Ghinea, ministrul care a negociat aducerea în țară a 32 miliarde de Euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au prezentat celor peste 90 de participanți, printre care mulți antreprenori locali și oameni din administrația publică, informații despre fondurile europene disponibile, proiectele care pot fi susținute și, mai ales, cum pot acestea să sprijine economia locală și regională. 

Rata de absorbție în județul Cluj este de doar 37% iar cei prezenți la eveniment au vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină în accesarea fondurilor europene. Totuși, USR crede că situația se poate corecta prin  informarea  corectă, completă și la timp a mediului de afaceri și a administrațiilor publice asupra proceselor de obținere și a surselor de finanțare.

Banii europeni vor aduce oportunități de afaceri, slujbe noi, bine plătite și vor crește accesul cetățenilor la servicii publice de calitate.    

 Caravana Fondurilor Europene organizată de USR va continua şi în 2023!

(P)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*