300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla

300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla

300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla, a anunțat secretarul de stat al Ministerului Justiției, Bogdan Ilea.

România și-a asumat printr-un memorandum cunoscut sub denumirea de Memorandumul Rezmives, obligația de a crește standardele de cazare a persoanelor private de libertate, astfel încât să se asigure condiții de detenție în standardele CEDO, respectiv cu asigurarea unui spațiu minim de 4mp/deținut.

Pavilionul va include, alaturi de facilități de cazare și facilități pentru activități sportive, un coridor pentru primirea persoanelor private de libertate, care va asigura îmbunătățirea funcționalității penitenciarului în ansamblu.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenției Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) că înființarea de noi locuri/spații de cazare pentru deținuți trebuie să vină la pachet cu înființarea de noi posturi de polițiști de penitenciare, conform news.google.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*